آشنایی با روش های درمان ریشه دندان

آشنایی با روش های درمان ریشه دندان

درمان ریشه دندان با هدف رفع پوسیدگی و عفونت دندان صورت می گیرد. این روش درمانی که به عنوان آر سی تی (Root canal treatment) نیز شناخته می شود با توجه به میزان و شدت مشکل، انجام می شود. در واقع روش درمان ریشه دندان، بسته به شدت مشکل و خرابی دندان، متفاوت است.

ما در ادامه این مقاله قصد داریم تمامی روش های درمان ریشه دندان را به طور جمع مورد بررسی قرار دهیم. تا انتها با ما همراه باشید.

بیشتر بخوانید» به منظور آشنایی با انواع ارتودنسی دندان روی لینک داده شده کلیک کنید.

انواع روش های درمان ریشه دندان کدامند؟

انواع روش های درمان ریشه دندان کدامند؟

همانطور که در مقدمه هم به آن اشاره کردیم روش های درمان ریشه دندان متنوع هستند. دندانپزشک متخصص پس از معاینه کامل دندان ها، با توجه به شدت پوسیدگی دندان، بهترین روش درمان ریشه دندان را به فرد، پیشنهاد می کند.

بیشتر بخوانید» اگر در جستجوی متخصص درمان ریشه دندان در مشهد هستید، پیشنهاد می کنیم به کلینیک آرامش، مراجعه کنید. در کلینیک دندانپزشکی آرامش، جمعی از متخصصان دندانپزشکی گرد هم آمده اند تا تمامی مشکلات دندانی شما را به بهترین نحو ممکن، برطرف کنند.

از جمله اصلی ترین و مهم ترین راه های درمان ریشه درمان می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درمان غیرجراحی کانال ریشه

یکی از بهترین روش های درمان ریشه دندان، درمان غیر جراحی کانال ریشه نام دارد. این درمان معمولا به افرادی پیشنهاد می شود که دندان و یا دندان هایشان، دچار پوسیدگی عمیقی شده و یا اینکه دندان عفونت کرده، اعصاب دندان را درگیر کرده است.

دندانپزشک متخصص در این روش درمانی، بافت عصبی داخلی دندان را از داخل دهان برداشته و سپس محفظه داخلی دهان را می بندند.

  • جراحی ریشه دندان (آپیکوکتومی)

درمان ربشه دندان با جراحی، معمولا زمانی که درمان غیرجراحی کانال ریشه، موفقیت آمیز نباشد صورت می گیرد. دندانپزشک در این روش درمانی ریشه دندان از بی حسی موضعی استفاده می کند، سپس نوک ریشه دندان جدا شده و با استفاده از مواد پر کننده، کانال ریشه را آب بندی می کنند.

اگر چه این روش به عنوان جراحی ریشه دندان شناخته می شود، اما دوره نقاهت آن خیلی طولانی نیست و می توان از روز بعد جراحی به فعالیت های روزمره خود ادامه داد.

  • درمان پالپوتومی

این روش درمان ریشه دندان، بیشتر بر روی دندان های شیری صورت می گیردد. با استفاده از این روش درمانی می توان دندان طبیعی کودکان را حفظ کرد.

درمان پالپوتومی به این صورت است که در آن پالپ آسیب دیده محفظه دندان برداشته شده و پالپ سالم در ریشه دندان کودک، باقی می ماند.

بیشتر بخوانید» در صورت نیاز به خدمات مربوط به جراحی لثه در مشهد، روی لینک داده شده کلیک کنید.

البته این روش درمانی در صورتی موثر واقع خواهد شد که تنها قسمتی از بافت عصبی داخلی دندان کودک، درگیر شده باشد.

  • پالپکتومی از روش های درمان ریشه دندان

پالپکتومی هم درست مانند روش درمانی پالپوتومی در اغلب موارد بر روی دندان های شیری کودکان، انجام می شود. اما با این تفاوت که در این روش، تمام پالپ دندان برداشته می شود و از یک ماده پرکننده برای جایگزینی آن استفاده می شود.

درمان ریشه دندان چقدر طول می کشد؟

درمان ریشه دندان چقدر طول می کشد؟

مدت زمان مورد نیاز برای درمان ریشه دندان در روش های درمانی مختلف و همچنین نوع دندان با هم متفاوت است. برخی از دندان ها نظیر دندان نیش، دارای یک ریشه هستند. این در حالی است که دندان های آسیاب، 3 ریشه دارند.

اما به طور کلی می توان گفت که درمان ریشه دندان بین 30 الی 60 دقیقه زمان می برد. البته در صورتی که شدت ناهنجاری های دندان مورد نظر بیشتر باشد این زمان می تواند تا 90 دقیقه هم افزایش پیدا کند.

بیشتر بخوانید» به منظور آشنایی با درمان خونریزی لثه پس از کشیدن دندان در خانه روی لینک داده شده کلیک کنید.

علائم به عصب رسیدن دندان چیست؟

از روی یک سری علائم و نشانه ها شما متوجه خواهید شد که دندانتان به عصب رسیده است. از جمله این علائم می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • احساس درد پیوسته برای یک مدت طولانی در دندان
  • احساس درد دندان در زمان جویدن غذا و یا نوشیدن نوشیدنی های سرد و داغ
  • شکستگی قسمتی از دندان
  • ایحاد تورم و آبسه در لثه
  • تیرگی و کدر شدن دندان
  • ترشحات چرکی کناره لثه و دندان

در صورتی که هر یک از علائم فوق را در دندان خود مشاهده کردید حتما به دندانپزشک متخصص مراجعه کنید تا دندان هایتان را معاینه کرده و سپس با توجه به وضعیت دندان ها، بهترین روش درمانی را به شما پیشنهاد کند. مراجعه به دندانپزشک در زمان مناسب، نقش مهمی در روند درمان دندان ها دارد.

نتیجه گیری بررسی روش های درمان ریشه دندان!

طبق آنچه که در این مقاله آموختیم روش مناسب درمان ریشه دندان در کودکان و همچنین بزرگسالان با توجه به شدت پوسیدگی و عفونت دندان و توسط دندانپزشک متخصص صورت می گیرد.

در آخر شما عزیزان می توانید سوالات و یا تجربیات خود از درمان ریشه دندان های خود را در بخش نظرات با ما و سایر کاربران سایت به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان

جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما در ارتباط باشید

کليه حقوق مادی و معنوی اين سايت متعلق به کلینیک دندانپزشکی آرامش ميباشد | طراحی سايت و سئو توسط آژانس دیجیتال مارکتینگ پارس وب