دلایل کشیدن دندان چیست؟

دلایل کشیدن دندان

با پیشرفت‌های چشمگیری که طی دهه‌های اخیر در صنعت دندانپزشکی شاهد بودیم، تجربه درمان‌های دندانی برای بیماران، به نحو قابل توجهی بهبود یافته است.

با این وجود، انجام عملیات استراکشن یا کشیدن دندان، همچنان موجب اضطراب و وحشت در برخی از افراد می‌شود. در این مقاله قصد داریم، به بررسی دلایل کشیدن دندان بپردازیم.

دلایل کشیدن دندان چیست؟

از آنجا که دندان‌های بالغ پس از کشیده شدن دوباره رویش نمی‌کنند و در عین حال هزینه‌های جایگزینی آن‌ها از طریق کاشت دندان بالاست، باید تا جایی که ممکن است، از کشیدن دندان‌ها خودداری کنیم. با این حال ممکن است بنا به یکی از دلایلی که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد، بعداز مراجعه به بهترین دکتر درمان ریشه دندان در مشهد، مجبور به خارج کردن دندان از لثه شویم.

کشیدن دندان

پوسیدگی شدید دندان

زمانی که پوسیدگی شدید رخ می‌دهد، باکتری‌ها موجب تخریب مینای دندان می‌شوند و مواد پوسیده، روی دندان باقی می‌مانند. این فرایند ممکن است به التهاب لثه و ایجاد حفره یا حفره‌هایی در دندان منجر شود، که در این شرایط بایستی علاوه بر کشیدن دندان، به کلینیک جراحی لثه مشهد نیز مراجعه کرد تا بافت آسیب دیده درمان شود.

بیماری‌های شدید و مزمن دهان و دندان

در صورتی که فردی به بیماری‌های شدید لثه و دهان مبتلا باشد، دندان‌پزشک ممکن است به کشیدن دندان‌ها نیاز پیدا کند. این بیماری‌ها عموماً به دلیل نادیده گرفتن بهداشت دهان و دندان به وجود می‌آیند و اگر دیر به درمان آن‌ها پرداخته شود، می‌توانند خطر آفرین باشند.

کمبود فضا در لثه

گاهی اوقات دندان‌پزشک برای فراهم کردن فضای کافی برای درمان‌های ارتودنسی، نیاز به کشیدن برخی دندان‌ها دارد. دندان‌های آسیب‌دیده که در مکان‌های نامناسب قرار گرفته‌اند، معمولاً کاربردی ندارند و برای ایجاد فضا برای دندان‌های سالم تر، باید خارج شوند.

شکستگی‌های شدید دندان

در مواقعی که دندان‌ها به دلیل آسیب‌های ناشی از تصادفات دچار شکستگی حاد می‌شوند، ممکن است آن‌قدر وخیم باشد که به استخوان فک آسیب بزند. 

دندان‌های شکسته و آسیب‌دیده می‌توانند محلی برای عفونت‌ها شده و به دندان‌های مجاور نیز آسیب برسانند. در نتیجه، در این شرایط حاد، دندان‌پزشک احتمالا تصمیم به خارج کردن دندان می‌گیرد.

مشکلات دندان عقل

دندان‌های عقل، اغلب نخستین دندان‌هایی هستند که باید کشیده ‌شوند. در بسیاری از افراد، این دندان‌ها به صورت نهان در لثه قرار دارند و گاه بدون بیرون زدن کامل، داخل لثه باقی می‌مانند.

نکروز پالپ

وقتی دندان‌ها به بیماری نکروز پالپ یا عفونت بافت عصبی مبتلا می‌شوند، دیگر قابلیت درمان را ندارند و روش‌هایی مثل عصب‌کشی نیز، بی‌اثر است. در چنین شرایطی، دندان‌پزشک برای جلوگیری از پیشروی بیماری، مجبور به کشیدن این دندان‌ها می‌شود.

بیشتر بخوانید» به منظور آشنایی با دلیل کشیدن دندان برای ارتودنسی روی لینک داده شده کلیک کنید.

روش‌های کشیدن دندان چیست؟

روشهای کشیدن دندان

در نخستین گام، یک تصویر رادیوگرافی از دهان و دندان‌های فرد مراجعه‌کننده گرفته می‌شود، تا وضعیت دقیق دندان مورد نظر برای کشیدن مشخص گردد. 

در مرحله بعدی، داروی بی‌حسی به منظور بی‌حس کردن دندان، لثه و ساختارهای استخوانی و نرم اطراف آن توسط دندانپزشک تزریق خواهد شد، تا بیمار هیچ‌گونه دردی را هنگام استراکشن احساس نکند. فرایند کشیدن دندان از طریق روش‌های متعددی اجرا می‌شود، که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت. ‌

کشیدن دندان با ابزار

این شیوه، آسان‌ترین روش برای کشیدن دندان است. در ابتدا، دندان به طور کلی تحت اثر داروی بی‌حسی قرار می‌گیرد؛ سپس دندانپزشک با استفاده از ابزار مختص این کار، دندان را آرام آرام در جهات مختلف به حرکت درمی‌آورد تا از لثه جدا شده و آماده خروج گردد.

استفاده از روش جراحی برای کشیدن دندان

چنانچه دندان به طور کامل از زیر لثه بیرون نزده یا هنوز کاملا رشد نکرده باشد، باید جراحی شود. در این روش، دندانپزشک از طریق برش‌هایی کوچک، فضای اطراف دندان را خالی می‌کند. پس از اعمال بی‌حسی، با استفاده از ابزاری به نام بیستوری، لثه بریده شده و از دندان جدا خواهد شد.

پس از آن، با خارج کردن بافت‌های اطراف دندان و لق کردن ریشه، دندان را به قطعاتی تقسیم می‌کند و یا به طور کامل آن را بیرون می‌آورد. محل جراحی به دقت تمیز شده و برای پیشگیری از خونریزی مورد پانسمان قرار می‌گیرد. احساس درد پس از جراحی تا حدی طبیعی است، اما در صورت شدت درد باید با پزشک مشورت کنید.

استفاده از لیزر؛ جدیدترین روش کشیدن دندان

در مواردی که شیوه‌های سنتی، ممکن است به بافت‌های اطراف دندان آسیب برساند، استفاده از لیزر به عنوان گزینه‌ای ملایم‌تر مطرح می‌شود. این روش، آسیب کمتری به لثه و استخوان فک وارد می‌کند. با این حال، باید در نظر بگیرید که این شیوه برای تمام دندان‌ها، به ویژه دندان‌های عقل که نیاز به عمل جراحی دارند، قابل اجرا نیست.

عوارض کشیدن دندان چیست؟

اگرچه اقدام به کشیدن دندان به منظور حفظ سلامت دهان و دندان‌های باقی‌مانده صورت می‌گیرد، اما در صورتی که این فرایند به شیوه‌ای صحیح انجام نپذیرد، می‌تواند به دهان و سایر دندان‌ها آسیب جدی وارد کند. در ادامه به بررسی برخی از عوارض کشیدن دندان‌ها می‌پردازیم.

بیشتر بخوانید» بدون شک یکی از اصلی‌ترین عوارض کشیدن دندان خونریزی خواهد بود، باید با درمان خانگی خونریزی لثه بعد از کشیدن دندان آشنایی داشته باشید.

درد فک، هم می تواند از عوارض کشیدن دندان باشد

در مواقعی که خارج کردن دندان پیچیدگی‌های خاص خود را دارد و به زمان بیشتری نیاز است، فرآیند بی‌حسی و دهان باز برای مدت زمان طولانی، احتمالا باعث بروز درد یا کشیدگی در فک شود. پیشنهاد می‌شود با روش‌های کاهش درد لثه بعد از کشیدن دندان آشنایی داشته باشید و اسرع وقت به دندانپزشک مراجعه کنید.

بی‌حسی چانه و لب عارضه کشیدن دندان عقل

گاهی افراد پس از کشیدن دندان عقل در ناحیه‌ی فک پایین، شاهد آسیب به عصب و بی‌حسی در لب و چانه خود هستند. این آسیب گاهی اوقات دائمی است و می‌تواند به فلج شدن دائمی آن ناحیه منجر شود.

عفونت از جمله عوارض کشیدن دندان

خطر ابتلا به عفونت پس از کشیدن دندان وجود دارد؛ اما این خطر برای افرادی که دارای سیستم ایمنی قوی و سالم هستند، به شدت کاهش می‌یابد. در صورتی که فردی پس از کشیدن دندان دچار عفونت یا آبسه شود، باید بلافاصله به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کند.

سخن آخر

در این مقاله، سعی کردیم به بررسی علت‌های کشیدن دندان و روش‌های آن بپردازیم. اکسترکشن دندان، از جمله اقدامات شایع در حیطه‌ی دندانپزشکی است که بنا به دلایل مختلفی، دندانپزشک را به انجام آن وادار می‌کند.

باید قبل از پیگیری روند اکسترکشن، جلسه‌ای مشاوره‌ای با دندانپزشک خود داشته باشید تا در مورد فرآیند کشیدن دندان و نحوه‌ی مراقبت‌های لازم پس از آن مشورت کنید.

مشاوره رایگان

جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما در ارتباط باشید

کليه حقوق مادی و معنوی اين سايت متعلق به کلینیک دندانپزشکی آرامش ميباشد | طراحی سايت و سئو توسط آژانس دیجیتال مارکتینگ پارس وب